Financie nie sú všetko


Financie sú dosť ťažká a náročná téma v tejto dobe. Doba je zlá, pretože všetko je drahé. Vysoké ceny spôsobuje vysoká inflácia, ktoré ceny dvíha do nenormálnych výšok. Všimli ste si aj vy v obchodoch vysoké ceny? To je to pravé, prečo si nemôžeme už toľko vecí dovoliť nakúpiť. Stávame sa otrokom svojich financií. Je to neskutočne zlá doba na peniaze. Peniaze si však poctivo zarábate každý mesiac vo vašom zamestnaní. Platy však nešli o moc hore, čo spôsobuje to, že sa z nás stávajú chudobní ľudia. Chudoba je skoro na celom Slovensku. Len v Bratislave sa ľuďom žije omnoho lepšie.

 

výplata

 

V Bratislave máte omnoho lepšie platené zamestnania ako v iných častiach Slovenska. Prečo je tomu tak? Práca je rovnaká, no lokalita veľmi rozhoduje. V iných mestách je aj ťažké nájsť si dobre platené zamestnanie. Ak sa niekde chcete zamestnať, pracovné miesta sú veľakrát obsadené a vy nemáte možnosť sa niekde uplatniť a zarobiť si viac financií. Ako získate lepší život? Lepší život je taký, kedy nemusíte pozerať na to, čo si môžete kúpiť a čo nie. Môžete ísť kedykoľvek do nejakej reštaurácie, kde sa nemusíte pozerať na ceny za jednotlivé ponúkané jedlá.

 

sporenie

 

Keď vojdete do nejakého obchodu, taktiež by vás netrápilo, čo čo stojí, pretože máte dostatok peňazí na to, aby ste si to mohli zakúpiť. Lenže takto si žije len málo ľudí. Mnohí musia tvrdo pracovať od rána do večera, aby viedli o trošku lepší život ako doteraz. Žijete svoj život tak, ako by ste chceli? Mnohí si odpoviete, že to nie je bohviečo, ale vyžijete. Áno, možno z vašej výplaty vyžijete, nakoľko ste nútený myslieť na sporenie a to, čo je vám prednostne dané, aby ste zaplatili. Poplatky sa každým rokom dvíhajú a vy ste nútený hľadať aj iné riešenie, ktoré by pokrylo vaše povinné výdavky. Zisťujete, že si čoraz menej vecí môžete zakúpiť. Je to ťažká doba, no ľudia sa vedia aj uskromniť.